0118 596099

Groep 5/6

Januari 2019

Sneeuw!!

Aan de slag voor de vogels.

                  

 

Tien weken lang oefenen voor de uitvoering van “Heel Veere speelt”.

Geweldig!

           

Sint Nicolaasfeest

Wat zijn er dit jaar weer leuke en mooie surprises gemaakt. We hebben genoten van de Sinterklaasmorgen.

Volleybalwedstrijd

Met twee groepen deden we mee aan de volleybalwedstrijd. Winnen is natuurlijk leuk, maar als dat niet zo is , kun je toch een fijne sportieve middag hebben, waar je met plezier aan terugdenkt.

 

Kinderboekenweek: Wat leuk dat er zoveel kinderen mee wilden doen. Dan is het wel moeilijk een keuze te maken, wie er mag lezen tijdens de voorleeswedsrijd met alle kinderen in de hal. Trots op allemaal.

De juffendag

Dat was me wel een organisatie. Het hoofdgerecht klaarmaken voor de ouders. Dat was hard werken met elkaar, maar het is gelukt.

Ontdekkasteel

Aan de slag met gereedschap, nadat we eerst geleerd hebben waar het voor is en hoe het heet. Omdat het heerlijk weer is kunnen we buiten de apparaten demonteren. Wat je dan allemaal tegenkomt?

                       

September

Een afwisselende maand ligt achter ons. Naast de leervakken kregen we tijdens de gym een tennisclinic. Op een warme dinsdagmiddag fietsten we naar Serooskerke om nog een keer in het buitenbad te zwemmen, nadat we eerst nog een  instructieles kregen. Een groepje kinderen deed mee met het schoolkorfbaltoernooi van KvOndo en is weer een ervaring rijker.  Wederom kregen we tijdens de gym een bootcamp. Afgelopen vrijdag was het “De week van de zee” . Onder begeleiding van medewerkers van Terra Maris naar het bos en strand. Ondanks dat het weer niet meehielp, was het een leerzame en fijne morgen.

      

Augustus

Ja, wij zijn weer van start gegaan met een kleine, maar gezellige groep van veertien kinderen.
Wat hebben we allemaal genoten van deze mooie zomer. We hebben elkaar de vakantie verhalen verteld a.d.v. de meegebrachte spullen. Inmiddels weten we na een week weer hoe het is om naar school te gaan. De regels zijn weer met elkaar opgesteld, een mooi leesboek is uitgezocht,  de boekenleggers gemaakt en natuurlijk zijn we weer aan de slag gegaan  met rekenen, taal en spelling enz.  Heerlijk om lekker naar school te gaan. We gaan er een fijn schooljaar van maken.