0118 596099

Groep 3/4

Nieuws uit groep 3/4

Juli

Gisteren zijn we samen met groep 1/2 op schoolreis geweest naar speeltuin De Vluchtheuvel in Nieuwdorp. Wat een prachtige speeltuin. We konden springen op de trampolines, klimmen op allerlei toestellen, schommelen, op de skelters en van de kabelbaan. Het was een grijze dag maar er is geen druppeltje gevallen. Het was een prima speeltuin weertje!

Mei

Vandaag hadden we tennisles van tennisclub Vrouwenpolder. We leerden opslaan en terugslaan en nog veel meer. 

April

Koningsspelen 2021 wat hebben we van je genoten! We hebben gezellig samen ontbeten op school. Daarna met heel de school samen (maar toch een beetje apart;) de Pasapas gedanst. Toen konden we onze fietsen versieren en daarna deden we nog allerlei spelletjes. Leuk dat we weer een feestje konden vieren sinds lange tijd. 

We deden mee aan de nationale buitenlesdag i.s.m. Jantje Beton en IVN natuureducatie. De dag begon met lezen. De kinderen moesten dobbelen en de bijbehorende kaart met woorden lezen. Daarna deden we een lopend dictee en een klankgroepenrun. Na de pauze hebben we sommen gemaakt met cijferballetjes en ‘s middags hebben we een knikkerbaan gemaakt van natuurlijke materialen. We sloten de dag af met een gymles op het voetbalveld.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1618327988604-1024x1024.jpg  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1618328146488-1024x1024.jpg  Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1618328306079-1024x1024.jpg

Maart 

Wat een rare tijd hebben we weer achter de rug met de lockdown in december en januari. Er is keihard gewerkt en we vinden het fijn dat iedereen weer terug op school is.

November

We zijn helemaal in Sinterklaassferen in de klas en wachten met spanning af of hij ook dit jaar langs zal komen. Er hangen slingers en we hebben al veel leuke werkjes gemaakt zoals de stoomboot op zee. Ook stond er ineens een Sinttas op tafel met cadeautjes erin. Zou dat komen doordat iedereen Bingo had tijdens het bingospel!

We hebben nieuwe headsets aangeschaft waarmee de kinderen kunnen voorlezen aan de computer en zichzelf vervolgens terug kunnen horen. Zo wordt lezen leuk!!

Oktober

We werken de komende weken over de kinderboekenweek, met als thema: “En toen…- terug naar de dino’s”

Tijdens de kinderboekenweek houden we een voorlees- en tekenwedstrijd. Liz mocht meedoen in de grote voorleesfinale en heeft het heel goed gedaan! Marlijn won de tweede prijs bij de tekenwedstrijd.

 

Ook mochten we appels plukken in de boerderij van de familie Hendrikse. Wat een feestje, na het plukken kregen we een lekkere traktatie en mochten we nog even in de schuur spelen. We hebben genoten… bedankt Josien en Dimphy!

September

Fos wilde graag een vulkanen challenge houden. We maakten drie groepen. Elke groep bouwde een vulkaan. Toen kwam het moment om deze te laten uitbarsten. Op de video ziet u de proef met cassis en mentos.