0118 596099

Groep 1/2

Nieuws uit groep 1 en 2

Oktober 2019

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom de Kinderboekenweek met als thema ‘Reis mee!’. We hebben gekeken welke voertuigen er allemaal zijn en hebben een aantal van deze voertuigen gerepareerd in onze eigen (auto)garage!

Ook zijn we op reis gegaan naar de appelboomgaard waar we appels mochten gaan plukken samen met de peuters! Hier hebben we heerlijke appelflapjes van gemaakt in de klas…

September 2019

We zijn alweer een aantal weken bezig op school! Wat was het gezellig om elkaar weer te zien na de vakantie! Om weer even te wennen aan de klas en waar alles staat in het lokaal, hebben we een foto speurtocht gedaan. Dat was wel even zoeken hoor!

  
Inmiddels zijn we druk bezig met het thema ‘de dokter/het ziekenhuis’. Pijn aan je knie, een zeer hoofd, een oogtest, het wordt allemaal onderzocht bij de dokter… en we bouwen prachtige, stevige ziekenhuizen in de blokkenhoek!

Augustus 2018

De vakantie is voorbij…afgelopen week zijn we weer begonnen op school!
In de klas is er het een en ander verschoven en er zijn wat kleine veranderingen (nieuw planbord, andere indeling van de hoeken etc.), dus voor de kinderen extra leuk om het schooljaar te starten met een foto speurtocht!

Om nog even in de vakantiesfeer te blijven en onze ervaringen met elkaar te delen over de zomervakantie, werken we de eerste paar weken in de klas over ‘Op de camping’. We gaan onze eigen camping maken en een reisbureau waar we onze vakantie kunnen gaan boeken!

September 2018

We zijn inmiddels volop bezig met het thema ‘Herfst’. Zo bekijken we allerlei soorten paddenstoelen, maken een herfstcollage, spelen in ‘Het huis van Beer’, tellen kastanjes, eikeltjes etc. die we zelf allemaal hebben verzameld op onze herfsttafel en bouwen een holletje voor de egel. Het ankerverhaal ‘Ritseldans en notentaart’ staat hierbij centraal. In de klas hebben we allerlei spulletjes gezocht en plaatjes gevonden die met de letters h (herfst) en n (notentaart) beginnen.

Afgelopen week hebben we meegedaan met de Giga Kangoeroedag bij Korfbalvereniging ONDO. Wat was het een gezellige, sportieve ochtend met prachtig weer!

Oktober/november 2018

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de Kinderboekenweek. Hierbij stond het thema ‘Vriendschap’ (Kom erbij) centraal. Samen met de kinderen van de peuterspeelzaal hebben we gekeken naar een toneelstuk over ‘Grote Beer en Kleine Bever’. Wat was dit gezellig! Als afsluiting hebben papa’s en mama’s, opa’s en oma’s heerlijk gegeten in ons buurthuis ‘De Vriendschap’. De kinderen van groep 1/2 hebben heerlijke toetjes gemaakt! Dat was smullen!

 

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: lichaam en emoties. We bekijken hoe ons lichaam eruitziet, van buiten, maar ook vanbinnen! Spieren, botten, noem maar op! Wat is dat interessant! Er worden prachtige, grote skeletten gemaakt van en door de kinderen. Ook maken we een omtrek van onszelf met blokken…
Horen, voelen, proeven, zien en ruiken…dit doen we allemaal in onze ontdekhoek! En we maken ons eigen poppie die boos, bang, verdrietig of blij is!

     
Ook staat er in de klas iets bijzonders…namelijk een echte schatkist! Wat is dit spannend…wat zou er in zitten? Samen met iemand van de bibliotheek kijken we elke week wat er in de schatkist zit en doen hier allerlei activiteiten mee!

We zijn in de klas al druk bezig met letters. We bedenken woordjes en zoeken spulletjes voor onze lettermuur! Ook bedenken wij elke week een ‘zin van de week’. Wat kunnen we dit al goed!

   

December 2018

Sinterklaas is weer in het land… ook in groep 1/2 zijn we hier volop mee bezig! Er worden door de inpakpieten cadeautjes ingepakt, er wordt gespeeld in de stoomboot, kunstjes geoefend, dansjes gedaan, liedjes gezongen met de liedjesslinger, sint en pieten geknutseld, getekend etc. Wat gezellig allemaal! Ook hebben we samen met groep 8 een prachtige pepernotenfabriek gemaakt!

Januari 2019

Brrrr…wat is het toch koud in de winter, maar gelukkig niet zo koud als op de Noord- en Zuidpool! Er wordt hard gewerkt in de klas. We maken stevige iglo’s, verschillende dieren die op de Noord- of Zuidpool leven en we verkopen warme kleren in onze kledingwinkel.
En wat een leuke verrassing de afgelopen weken…sneeuw!! We hebben heerlijk buiten gespeeld, sneeuwpoppen gemaakt, sneeuwballen gegooid etc.

    

Februari 2019

Wat is het toch leuk om een kaartje of een brief te ontvangen en te sturen! We hebben dan ook ontzettend genoten van het thema ‘Post’ en ‘Vriendjes’ (ik vind je lief). Elke dag was het weer spannend…zou er post zijn bezorgd op school? Net als een postbode mochten we dit rondbrengen naar kinderen uit de andere groepen, maar we mochten zelfs een echte postbode mee helpen tijdens het bezorgen van de post op het dorp! Wat was dit leuk!

   

Maart/april 2019

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de Kinderkunstweek en de lente (jonge dieren). Als echte kunstenaars hebben we van alles gemaakt rondom het thema ‘energieke kunst’. Als afsluiting hebben we met alle kinderen van de school een dominospel gedaan op het plein. Wat was dit leuk!
Daarnaast hebben we voor de meivakantie genoten van het koningsontbijt en allerlei spelletjes tijdens de Koningsspelen. We hebben deze gezellige, feestelijke dag afgesloten met een sponsorloop voor het goede doel! Wat deed iedereen goed zijn best!