0118 596099

Groep 1/2

Nieuws uit groep 1/2

Februari

In de klas zijn we bezig over de winter rondom het prentenboek ‘Kleine tractor in de winter’. Er worden stevige schuren gebouwd voor de tractor, vogels gespot in de vogelkijkhoek, vetbollen gemaakt, pindakettingen geregen, ga zo maar door! Wat zullen de vogeltjes ervan smullen!
Nu maar hopen dat het nog een keer echt zal gaan vriezen en sneeuwen!

Vanaf de kerstvakantie tot de voorjaarsvakantie komt juf Conny elke week met ons muziek maken en dansen. We hebben al een heleboel liedjes en dansjes geleerd. Wat genieten we hiervan!

Januari

Na de kerstvakantie zijn we gestart om te werken rondom het prentenboek ‘Nippertje’. We leren van alles over tijd en klokken. We maken verschillende klokken en hebben er zelfs een met ons lichaam gemaakt!

Elke vrijdag krijgen de kinderen gymles van juf Birrit in de grote gymzaal. Tikspelletjes, in de touwen zwaaien, trampoline springen, etc. Er wordt van alles gedaan! Wat hebben we een plezier!

Oktober

We hebben appels geplukt! Grote, kleine, groene, rode…wat een hoop appels! Dat was leuk én natuurlijk erg lekker! We hebben er heerlijke appelflapjes van gemaakt.

De Kinderboekenweek is gestart! Wat een leuk thema: ‘Worden wat je wil’. We werken in de klas over het prentenboek ‘De alles wat je worden wil machine’. Er komt van alles voorbij wat de kinderen later willen worden! Natuurlijk wordt er ook een alles-wat-je-worden-wil-machine geknutseld, wordt er veel (voor)gelezen en doen we allerlei activiteiten rondom het thema!

Kastanjes, eikeltjes, bladeren, egeltjes, eekhoorns etc. We komen van alles te weten over de herfst! We werken rondom het prentenboek ‘Ik wil iets heel moois geven!’

September

Hoera…we gaan weer naar school! De eerste weken werken we rondom het thema ‘start schooljaar’.
Wat leuk om elkaar weer te zien en lekker samen te spelen! Ook doen we allerlei (kennismakings)activiteiten waarbij het o.a. belangrijk is om samen te werken. 

Dit schooljaar is het voor het eerst dat groep 1 en 2 ook lekker mag gymmen in de grote gymzaal. Dat is leuk!