0118 596099

Groep 1/2

Nieuws uit groep 1 en 2

Augustus

De vakantie is voorbij…afgelopen week zijn we weer begonnen op school!
In de klas is er het een en ander verschoven en er zijn wat kleine veranderingen (nieuw planbord, andere indeling van de hoeken etc.), dus voor de kinderen extra leuk om het schooljaar te starten met een foto speurtocht!

Om nog even in de vakantiesfeer te blijven en onze ervaringen met elkaar te delen over de zomervakantie, werken we de eerste paar weken in de klas over ‘Op de camping’. We gaan onze eigen camping maken en een reisbureau waar we onze vakantie kunnen gaan boeken!

September

We zijn inmiddels volop bezig met het thema ‘Herfst’. Zo bekijken we allerlei soorten paddenstoelen, maken een herfstcollage, spelen in ‘Het huis van Beer’, tellen kastanjes, eikeltjes etc. die we zelf allemaal hebben verzameld op onze herfsttafel en bouwen een holletje voor de egel. Het ankerverhaal ‘Ritseldans en notentaart’ staat hierbij centraal. In de klas hebben we allerlei spulletjes gezocht en plaatjes gevonden die met de letters h (herfst) en n (notentaart) beginnen.

Afgelopen week hebben we meegedaan met de Giga Kangoeroedag bij Korfbalvereniging ONDO. Wat was het een gezellige, sportieve ochtend met prachtig weer!

Oktober/november

De afgelopen weken hebben we gewerkt over de Kinderboekenweek. Hierbij stond het thema ‘Vriendschap’ (Kom erbij) centraal. Samen met de kinderen van de peuterspeelzaal hebben we gekeken naar een toneelstuk over ‘Grote Beer en Kleine Bever’. Wat was dit gezellig! Als afsluiting hebben papa’s en mama’s, opa’s en oma’s heerlijk gegeten in ons buurthuis ‘De Vriendschap’. De kinderen van groep 1/2 hebben heerlijke toetjes gemaakt! Dat was smullen!

 

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema: lichaam en emoties. We bekijken hoe ons lichaam eruitziet, van buiten, maar ook vanbinnen! Spieren, botten, noem maar op! Wat is dat interessant! Er worden prachtige, grote skeletten gemaakt van en door de kinderen. Ook maken we een omtrek van onszelf met blokken…
Horen, voelen, proeven, zien en ruiken…dit doen we allemaal in onze ontdekhoek! En we maken ons eigen poppie die boos, bang, verdrietig of blij is!

     
Ook staat er in de klas iets bijzonders…namelijk een echte schatkist! Wat is dit spannend…wat zou er in zitten? Samen met iemand van de bibliotheek kijken we elke week wat er in de schatkist zit en doen hier allerlei activiteiten mee!

We zijn de in de klas al druk bezig met letters. We bedenken woordjes en zoeken spulletjes voor onze lettermuur! Ook bedenken wij elke week een ‘zin van de week’. Wat kunnen we dit al goed!