0118 596099

Groep 1/2

Nieuws uit groep 1/2

September

Hoera…we gaan weer naar school! De eerste weken hebben we gewerkt rondom het thema ‘start schooljaar’. Op de eerste schooldag deden we een leuke fotobingo.

Hierna zijn we van start gegaan met het thema ‘de supermarkt’. We hadden zelf een winkel gemaakt waar we om boodschappen konden. En wat leuk…aan het eind van het thema zijn we naar de Plus geweest in Vrouwenpolder. Wat hebben we daar veel gezien, geleerd en gedaan! En jammie…we kregen nog een heerlijke lunch ook!

    

Oktober

We zijn uitgenodigd om appels te komen plukken samen met groep 3/4. Grote appels, kleine appels…wat hingen er veel! Daarna mochten we nog lekker even spelen. We hebben genoten!

    

Tijdens de Kinderboekenweek met als thema ‘En toen…’ hebben we in de klas gewerkt over ridders en prinsessen. Het prentenboek ‘Ridder Rikki’ stond centraal. We hadden een echt kasteel in de klas waar we ons lekker mochten verkleden als ridder, prinses, koning of koningin. We hebben schilden en spiegeltjes gemaakt en een prachtig kunstwerk voor de tekenwedstrijd.

  

Als afsluiting van het thema zijn we naar Terra Maris geweest om middeleeuwse spelletjes te doen bij het Mottekasteel. Even terug in de tijd… We hebben genoten!

  

Na de herfstvakantie gaan we werken over de herfst.