0118 596099

Groep 1/2

 

Hoera we zijn weer begonnen!!!!!Het thema waar we over werken is de boerderij. Wat weten de kleuters daar al veel van.

de boerderij

 

We hebben deze weken ook echte “vergaderingen” met de kinderen. We praten met elkaar over de groep:

*Hoe kunnen we een leuke groep zijn

*Welke regels zijn handig

*Wat zijn goede beloningen

*Wat doen we als het mis gaat

Het is erg leuk om te horen hoe kinderen erover denken.

 

Woensdag, 13 september, zijn we naar de haan en de kippetjes  van Marciano wezen kijken. De kinderen mochten de dieren voeren: brood, graan en groenteblaadjes. Ooo wat een pret, de dieren pikten heerlijk van het voer en de kinderen vonden het ook erg leuk. We hebben ook nog even in het hok gekeken of er geen eitje lag. Daarna kregen we als traktatie een gevuld eitje.

 

Woensdag, 4 oktober, zijn we naar de kangoeroedag in St. Laurens geweest. De kinderen deden allerlei spelletjes met hun groep. U kunt de foto,s in “mijn album” bekijken en zien hoe actief de kinderen hebben meegedaan.

De week voor de herfstvakantie waren er verschillende activiteiten bij ons op school:

Op maandagmiddag en avond stond  de schoonmaak op het programma. Veel ouders hebben geholpen om de klas, het speellokaal, kasten en wat materiaal schoon te maken. Hartelijk dank ouders!

Donderdagmiddag was de voorleeswedstrijd van de kinderen uit groep 4 t/m 8. Enkele kinderen lazen voor en de winnaars kregen van de jury  de zilveren en gouden griffel. In de hal hingen de tekeningen van de kinderen van groep 1 t/m 3 aan de muur.  2 winnaars kregen een zilveren en gouden penseel. Niels gefeliciteerd!

898546_m

Vrijdag was het juffendag. De kinderen mochten verkleed naar school komen. We begonnen gezamenlijk in de hal, waar de 3 juffen cadeaus van de kinderen kregen omdat ze 25 jaar/ 40 jaar in het onderwijs werkten. De kinderen werden daarna verdeeld in 4 groepen. Met hun groep werden er die morgen 4 verschillende activiteiten gedaan zoals: knutselen, spelletjes, cake versieren en dansen met juf Conny. Aan het eind van de ochtend mochten de kinderen voor de ouders de aangeleerde dans laten zien en er was als verrassing voor juf Theuny, juf Elly en juf Dorothea een feestdans aangeleerd.  Daarna kregen de ouders de gelegenheid om de juffen te feliciteren.